Godnatt!


Så här är det

Nu är det så här att vi kommer inte att fortsätta och blogga här då Sara inte vill fortsätta på grund av en ganska löljlig anledning så det blir så att jag flyttar tillbaka till min gamla blogg, idatessem.blogg.se. Tycker själv att det är jättejobbigt när folk byter blogg hela tiden men jag vill inte sluta blogga så jag byter tillbaka dit så hoppas jag att ni fortsätter att följa mig där. 




Kram Ida♥

Hoppar in i duschen nu!

Kram Ida


Lite blandat!

Sitter och pluggar lite, har lite prov och sånt i veckan. Uppdateringen har inte varit så bra men vi får se hur den här bloggens framtid ser ut då Sara inte är så jättemotiverad till att blogga som ni kanske har märskt så jag ska prata med henne om vad hon vill, är det så att hon inte vill så blir det så att jag flyttar tillbaka till min gamla blogg men jag ska som sagt prata med henne. 
 


Kram Ida♥

Hoppninngen igår

Hde tänkt och berätta om gårdagens hoppning på Little May. Hon måste ha fått extra mycket mat eller någonting till luch för att hon var ovanligt glad och mysig när jag gjorde iordning henne, hon stod till och med med öronen spetsade rakt fram när jag spännde sadelgjorden vilket hon inte brukar göra men det är roligt att hon var på bra humör i alla fall. 
Vi började med att bara travar över 15 bommar som låg på medellinjen. Sen byggde vi på det så att det till slut blev kryss-bom-kyss-bom-kryss-bom-oxer. Vi kom in i trav hela tiden. Det var även två små räcken på ena långsidan med 6 agloppsprång imellan. Vi hoppade inga höjder igår, typ 70 cm. En bra uppvärmining så här på terminen. 
Little May hoppade i alla fall jättefint på serien på medellinjen, det gick lite fort mellan de små räckena på långsidan och hon blev lite stark med Little May var pigg och glad och jag är nöjd :)




Kram Ida ♥

Klippt mig

Har varit och klippt mig, klippte bara av det slitna topparna. Men annars har dagen varit ganska lugn men lugna lektioner. Åker till stallet vid halv sex för att hoppa :)
Kram Ida


Jan. 10, 2013

Sitter och myser med familjen framför tvn, är färdig med allt plugg. Har åkt på någon jobbig hosta så går runt och hostar hela tiden, riktigt jobbigt men får hoppas att det inte blir värre.
Kram Ida!


Så här ser min framtid ut

Har lite bloggtorka så skriver om hur jag vill att min framtid ser ut/hur min framtid kommer att se ut.
Det här är runt 20/22 års åldern.

Jag bor i en lägenhet, lägenheten har ett mysigt vardagsrum med en soffa och en fåtölj. Framför fåtöljen/soffan kommer det att stå ett litet bord. och framför bordet intill en vägg kommer det hänga en tv med en lite bänk under. Mitt kök kommer vara hyfsat stort, eller inte så jättestor men det ska få plats ett bord på fyra stolar, kylskåp, och så vidare, det ska vara lite rymmligt, sen ska det finnas ett toalett, ganka stort, det ka få plats en dusch, handfat, hylla, handukshållare och en toalett, pluss lite plats att röra sig på (det skulle kunna stå en tvärrmaskin i badrummet också. Det ska vara ett ganska stort sovrum, jag ska ha en dubbelsäng och en garderom med skjutdörrar med spegel på utsidan (hoppas ni fattar vad jag menar). Sen ska det vara ett till rum (inte nödvändigt) där jag ska ha typ ett skrivbord med dator och lite småsaker i.

Aaa så skulle jag villja bo när jag blir stor.. Nu kommer vi till jobb.

Jag ska antingen bli frisör, jobba med ekonomi, polis eller sjukgymnast.

Frisör - Jag tycker att det är kul att hålla med med folks hår så skulle nog vara ganska kul att klippa folk och så, då man håller på med deras hår ;)

ekonom - Vet inte riktigt men det värkar hyfsat kul ;)

Polis - Det värkar spännande om man vet aldrig vad som kommer hända nästa dag på jobbet.

Sjukgymnast - Ingen anning varför jag vill bli de, men det värkar kul.

Ja det var de (konstigt inlägg jag vet)

Kram Sara ♥


Pluggar

Sitter och skriver på en NO-inlämning som ska vara inne klockan 20.00 ikväll men den är typ färdig så ska bara kolla igenom den en gång. Sen måste jag räkna matta eftersom att jag var så otroligt flummig på mattelektionen igår och fick ett tal räknat, duktigt Ida, duktigt!
Men nu ska jag återgå till mitt pluggande!
Kram Ida


Red min prinsessa idag

Fick sitta på min prinsessa Little May. I vänster varv var superfin och jobbade på bra, i höger var hon lite stelare men det släppte sen och hon blev fin där också. Hon är lite svagare i höger men det är mycket bättre nu än när hon kom. Vi jobbade mycket på volterna och kunna ha kvar ställningen på rakt spår. Jag är i alla fall nöjd och hon kändes fin. Myste länge med henne både innan och efter ridningen och hon var så mysig idag, hon bara stod medan jag stod och pussa på henne.
Sjukt vad jag älskar den här ponnyn, min fina lilla tjej. Jag är så glad att jag får rida henne så mycket som jag får göra :)
Kram Ida


Väntar på bussen

Sitter och väntar på bussen, ska till stallet och rida. Jag håller på och frysa ihjäl men den går om 4 minuter.
Kram Ida


Godmorgon på er

Börjar 8.25 idag och går till 14.40 så en ganska kort dag idag. Efter skolan blir det hem och plugga lite och sen åker jag till stallet för att rida :)
Kram Ida!


8 Januari 2012

Dagen började med at jag vaknade vid 7.20, åt frukost och fjorde mig i ordning mis osv. Gick till skolan strax efter nio (började 9.25). dagen började med att vi skulle ha svenska men det blev ingen svenska, istället så fick vi nya scheman, jag är inte riktigt nöjd med mitt nya schema men de får jag väl tåla. Det är lite ändringar här och var men aja, det får gå. Dagens andra lektion var matte, vi fick en ny mattelärare, han har varit pappaledig, så förra terminen så hade vi en vikarie.. Han heter iallafall Dag, helt ok typ. Efter matten så hade vi 1,5 h lunch/rast, sen var det idrott. På idrotten så fick man antingen köra spökboll (det gjorde jag), spela fotboll, bandy eller basket. Ahh sen var skoldagen slut. Slutade 13.50 och då följde min kompis Sara med mig hem, vi gjorde typ inget speciellt, eller jo eller ahh.. ;).. Klockan 16.15 så började våran fotboll så vi åkte till den tillsammans ;)

Tog alltin väldigt kortfattat men är så trött.. Kommer typ somna klockan 20.00.. Okej kanske inte så tidigt men jag somnar nog ganska tidigt. Nu ska jag se på tv med familjen och ta en kopp te sen blir det läggdags. Runt 21.10 typ så kommer jag gå och lägga mig idag. Så duktig är jag....

Imorgon börjar jag 8.10 och slutar 14.30.

Kram Sara ♥


Sorry för suddig bild :(


Första dagen

Hemma frän första dagen i skolan nu. Vi har fått nytt schema och jag kan ju säga att det suger. Förra terminen gick jag 9.30-13.15 på fredagar men nu går jag 8.15-14.15, vad är det för något liksom. Sen är det en massa andra ändringar också som att vi har två So-lektioner på fredagar och två No-lektioner på torsdagar. Jag tycker verkligen inte om det nya schemat, flera terminen var det faktiskt bra för en gång skull. Men aja, vid 18.00 ska jag åka och spela tvärflöjt så nu blir det att ta det lugnt innan och kanske plugga lite.
Kram Ida!


5 punkter

När jag gick i typ sexan ville jag flytta till en gård och köpa häst när jag gick ut nian
Nu när jag går ut nian om 5 månader så finns inte att flytta ens i mitt huvud, nian kom så snabbt. Jag skulle aldrig  kunna flytta från alla mina kompisar här på Lidingö men jag har ju som sagt lite planer med hästarna till hösten som jag hoppas att det kanske kan bli något av. 


♥ Jag lämnar alltid kvar lite på tallriken

Det är någon vana jag har att alltid lämna kvar lite på tallriken, dock gör jag inte det när jag är hos kompisar då det käns lite taskigt men hemma så lämnar jag alltid kvar lite. hade jag tagit mindre mat så hade jag ändå lämnat kvar lite, jag vet inte varför.


♥ Jag har var förkyld sen i juli

Ja. ni läste rätt, sen i juli har jag gått och varit lite förkyld. Vi har varit hos doktorn men de sa att jag antagligen bara har något virus i kroppen. Jag har hostat lite till och från också men jag får väl antagligen skylla mig själv eftersom att jag inte har tagit min hostmedicin, jag klarade inte av att svälja den, jag höll allvarligt talat på att spy...



♥ Jag vill hitta den perfekta kille

Just nu vill jag bara ha en kille att krama om och veta att han älskar mig för den jag är. Jag har inte haft ett "säriöst" förhållande sen i femman om man ens kan kalla det säriöst, det jag hade i åttan kan man väl inte säga att det var jättesäriöst, vi behöver inte gå in mer på det, haha de som känner mig vet vad jag snackar om XD Men jag känner att det är dags att hitta den där perkfekta killen nu. Jag hade typ något på G i februari-mars förra året men vi har nu tappat kontakten, tyvärr... Känner att jag säger lite för mycket nu men nu vet ni snart allt om mig.

♥ Jag är sjukt lättskrämd
Jag är verkligen jättelättskrämd. Det behövs inte mycket för att jag ska bli rädd. När jag var med och hjälpte till på en spökrunda i november så skulle jag gå spökrundan för att det var typ några som inte vågade gå själv och jag höll säroöst på att dö och då visste jag vart alla stod... Jag var typ den som var räddast av alla och herregud vad rädd jag var. Men det behövs verkligen inte mycket för att jag ska bli rädd men o andra sidan så behövs det inte så mycket för att få mig och skratta heller, jag skrattar åt det mesta.



Kram Ida♥



Går till skolan nu

Nu går jag till skolan, slutar 16.05 så kommer hem någon gång vid halv 5.

Kram Ida


Tagga skola

Nu taggar vi skola imorgon, eller inte... Men jag har hunnit fixa ett tidsinställt till imorgon och sen hinner jag säkert göra något innnan jag går till skolan, börjar ju 10.35 :) Men jag säger godnatt nu så ses vi imorgon.



Kram Ida ♥

Hemma från bion

Bion var helt okej. Fick sms av min lärare där det stod att vi börjar 10.35 imorgon, gjorde typ min dag. Fanns inte så mycket i centrum, var ganska urplockat eller det fanns bara jättestora storlekar men köpte sminkborttagning i alla fall :) men ska sätta mig och plugga lite nu och bara ta det lugnt, imorgon är det tillbaka till skolan och all stress kommer tillbaka med alla inlämningar och prov.
Kram Ida!


Dagens planer

Vid 13.23 tar jag och Lisa bussen till cnetrum för att först kolla lite i affärer och sen vid 15.15 gå och kolla på bio, Sunes i Grekland blev det, någon som har sett det? Jag har lite smått panik över att skolan börjar imorgon, måste plugga lite idag också då vi har en inlämningsuppgift som ska vara i på torsdag, måste ge gärnet nu sista terminen. Sista terminen med min underbara klass, herregud vad jag kommer att gråta på skolavslutningen då alla ska skiljas åt men samtidigt vill jag att det ska bli höst om det blir som jag har hoppats med hästarna... Måste prata med mamma om det!

'
 
Kram Ida ♥

Godnatt

Duktig tjej säger godnatt redan vid elva. Imorgon blir det bio med lillsyrran ;)


Racerponnyn idag!

Har fått min gratis-bild av Louise, ska köpa fler bilder. Det var för övrigt det hindret jag rev. Beställde även en sak idag som jag velat ha länge. Någon som kan gissa vad det är?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4024408/images/2013/pic_50e9e68eddf2b341c29bb29a.jpg" class="image">


Min första novell som jag skriver på bloggen (del 1)

Jag vaknade av att jag hörde röster från nedervånigen, var det möjligt? det ända vilkoret till att jag fick stanna hemma själv här i villan medans pappa och mamma åkte till sundsvall i en vecka var att dörren alltid skulle vara låst.. Jag tänkte efter till kvällen innan.. Men låste jag inte dörren? Vad ska jag göra, tänk om dem kommer upp hit, då har jag ingen chans. Jag kände hur paniken ökade i bröstet... Jag tog tag i täcket och drog de över mig. Jag måste gå ner, men tänk om jag dör av rädsla.. Efter ett tag så hade jag bestämt mig, jag går ner för trappen och ringer polisen. Jag gick upp från sängen och tog på mig kläder. Jag gick ut till hallen där trappan låg och tog ett jupt andetag och sedan gick jag ner ett steg.. När jag kom till 5 trappsteget så hörde jag ett vrån. Vad ska jag göra jag konstaterade att jag såg helt skräckslagen ut när jag såg min skugga på den vita väggen. Helst av allt ville jag upp, men jag måste ner till köket och hämta telefonen. Plötsligt så hörde jag steg närma sig trappen........

Fortsättning följer...

Kram Sara ♥

 
 
 
 
 

Nöjd

Little May var mer än pigg idag. Hon gick en Clear Round på 60 cm med en liten tjej innan och hon bocka och skena runt halva banan men hon var jätteduktig som vågade rida klart hela banan även om hon var så pigg som hon var, busponny... Men hon var pigg när jag red också men hon lyfte inte riktigt på benen på en oxer, hon körde mer på fart än höjd så hon rev en i grunden. Men jag är nöjd och det här var faktiskt bara min tredje hopptävling med Little May, det var ett år sen jag tävlade henne hemma sist.
Det är så kul när hon verkligen bjuder på hindren, vilket hon alltid gör men jag red utan sporrar då jag såg hur pigg hon var och det var väl bra det :)
Men vi tar nya tag och jag ska lära henne att lyfta på benen ordentligt och att man inte får skena runt halva banan när man har en liten tjej på ryggen som startar sin första tävling, ska ta ett snack med henne XD Men det är kul att hon tycker det är roligt i alla fall.
Kram Ida


The boys who





311436_315312018480766_1113200301_n_large


Kram Ida ♥
 

Min högsta dröm

Jag vill ju såklart som alla andra som rider på ridskola ha en egen häst att rida och tävla med. Det finns ju så otroligt många fina ponnyer till salu men så länge jag bor på Lidingö så är chansen ganska liten att jag ska få egen häst. Dels för att det typ ä romöjligt med stallplatser här och sen är det väldigt dyrt. Det närmste jag har kommit att ha egen häst är när jag red Spiderman på Elfvik 2-3 gånger i veckan på. Han var en riktigt rolig ponny att rida och jag skulle gärna vilja fortsätta rida hen men nu är det någon annan som gör det då jag bara red han i 5 veckor eftersom att det var Sara som red han innan men hon tröttnade på att rida så jag fick rida han månaden ut. Kvällen efter sista ridningen på Spiderman så grät jag hela kvällen för att jag ville fortsätta rida han och hade gäst mig så vid han. Jag hade verkligen börjat hitta hans knappar och jag hade så roligt när jag red han. Känslan av att han kom mot mig i hagen när jag skulle hämta han var också helt okej. Inte för att jag vet om han gjorde det för att han kände igen mig eller om han gör så varje gång någon ska hämta han men jag slapp gå så långt i alla fall. Spiderman är i alla fall en ponny som jag vill börja rida igen.
 
Söta Spiderman ♥

När jag flyttar hemifrån så vill jag ha en gård  med typ 2 stora hästar som jag kan tävla och några ponnyer som jag kan rida in och sen sälja, fattar ni hur rik jag skulle bli på det. Jag är ju inte så lång och kommer antagligen inte växa så mycket mer så jag kommer kunna rida B-ponnyer hela livet och då kunna rida in en massa och sälja. Min faster är inte heller så lång, hon har en c-ponny som hon rider så jag blir nog ungefär lika lång som henne. Jag ska också ha en man  och vi ska ha 2-3 barn som helst också ska vara hästintresserade så skulle de såklart också få egna hästar att tävla.
Men nu är drömmen att över huvudtaget få en häst helst en ponny innan mina ponnyår är slut men jag tror inte at den chansen är så stor för att kunna tävla och rida den och bara ha kul. 
Men jag har lite planer till hösten som jag hoppas och tror kanske kommer bli bra om mamma går med på det men annars har jag en plan B som jag vet att hon går med på då vi har snackat om det. Nu blev ni nyfikna va? 

Det hade ju inte skadat om Little May blev min egna ♥
 
Kram Ida ♥

Min lillasyster är ganska söt




Kram Ida ♥

Nu kör vi Little May!


Det hör med att lägga sig tidigt

Det här med att lägga sig tidigt gick ju bra säger jag klockan halv 2. Bu måste jag verkligen sova om jag ska orka tävla imorgon, jag ska ju vinna. Så godnatt!


Tidsinställda

Sitter och fixar tidsinställda tills imorgon eftersom att jag kommer att vara i stallet hela dagen, tävling ju TAGGA! Ska försöka och inte stanna uppe till 02.00 inatt eftersom att jag ska upp tidigt imorgon också och måste börja vända tillbaka dygnet eftersom att skolan börjar på tisdag.



Kram Ida♥
 

Vänner är som Converse, man vill ha äkta

Har varit en ganska skön och lugn dag idag.. Tänk att skolan börjar redan på tisdag.. Nästa gång ska jag ta vara på mitt lov mer. Under lovet så har jag, klättrat på klättervägg på 15 m, åkt skridskor på Östermalm, vallen och i skridskorhallen, varit med kompisar, varit i Norge, firat ju med familjen + morfar, firat nyår i Norge med kompisar, varit på Sergels torg.. Jag kan rabbla upp hur mycket som helst, när jag satt här och skrev ner det där så kom jag på att jag faktiskt har gjort ganska mycket på lovet ändå, nu är det bara att vänta på nästa lov.

kram Sara


Så här ser jag och Little May ut imorgon

Ridbyxor - Hööks
Tröja - Hööks, JH Collection
Strumpor (om någon är intresserad) - Hööks, JH Collection
Pannband - Present (skara Hästsport)
Schabrak - Myone, Jacson
Sen ska jag ju också ha väst, hjälm och ridstövlar men de ligger i stallet :)



Kram Ida♥
 
 
 

Vera Li

Just nu så är jag med min kompis Vera li. Hon kom hit vid 12 tiden och då typ bara  flamsa vi, och sen så åkte vi och fikate :) Nu har vi kommit hem och lyssnar just nu på musik. Vi ska typ träna snart :) Alltid på, måste ju få bättre kontition nu igen eftersom att jag börjar spela fotboll snart igen och då måste jag ha bra kondition ;)

Men nu måste jag vara lite social så bloggar när hon har gått hem :)

Kram Sara ♥


Ny häst att sitta på

Fick sitta på en häst som jag aldrig har ridit förut, Luna. En stor D-ponny föd 2006, alltså fortfarande ganak ung. Hon är ju gansta mycket större än dem hästarna som jag brukar rida på men det gick bra. Hon var lite stark och springig men hon blev fin i skritten, traven blev hon fin stundvis. Vi jobbade på ruter ess och hörnpasseringar i galopp. Jag är nöjd eftersom att jag aldrig har ridit henne förut men jag tror att hon kan bli en riktigt fin ponny.
 
Kram Ida ♥

Sjukt trött

Insåg nu att det inte var så smart att gå och lägga sig vid två när man ska upp 8.00 dagen efter... Har i alla fall lyckas a mig upp ut sängen och ska åka till stallet vid 9.00.
Kran Ida


Godnatt

Ska upp om 6 och en halvtimme så känner att jag kanske borde gå och lägga mig nu. Klockan står på 8.00 för att vara i stallet vid 9.00 och rida för lillasyster Lisa.
Kram Ida


Fina Matilda

Fick sitta på Matilda idag, ett 20-årigt gamalt sto. Har inte ridit henne på säkert 2-3 år så hade inga förväntningar alls när jag gick upp till ridhuset. Men herregud vilken fin häst säger jag bara, Hon var så fin och samarbetsvillig och riktigt rolig att rida. Hade henne i en fin stadig form igenom iprincip hela passet. Är världens lyckligaste just nu efter två toppenpass efter varandra, synd bara att det inte var någon som fota, aldrig någon som fotar när det går som bäst ju. Matilda är i alla fall en ponny som jag skulle kunna tänka mig att rida mer, i alla fall i dressyren.

Lilla Matilda
 
Kram Ida ♥
 

Åker och rider nu, bloggar när jag kommer hem


KAN NI GISSA VAD JAG HAR GJORT IDAG!?!

 
Jo nu ska ni få höra. Idag så har jag och min granne varit och klättrat på klätterväggar! Det var hur kul som helst. Det var typ 4/5 instrektörer som höll i linan eller vad man ska säga, man hade sele på sig osv. Väggarna var 15 meter höga och det var hur kul som helst. Det fanns jätte många väggar som man kunde välja mellan (man fick klättre på hur många vägger man ville och välja vilken vägg man ville klättra på). Måste göras om säger jag bara, om ni inte har klättrat förut så kan jag barra säga att det är värt pengarna, den är obeskrivligt kul! :D Nu är jag iallafall hemma och smsar med några goingar ;) imorgon så ska jag bara vara hemma och njuta av dem sista dagarna på lovet.. Längtar verkligen inte tills skolan börjar, någon som har andra åsikter om att skolan börjar på tisdag?

Kram Sara ♥

Hej

Vaknade vid halv 10 och har inte gjort så mycket sen dess. Ska inte till stallet förrän vid halv 7 ikväll så antar att jag kommer att ligga i sängen med datorn hela dagen, måste verkligen ta taxi träningen snart, ska göra det när skolan börjar.
Kram Ida


Funderar...

Funderar på att köpa ett par tretorn, för mina pengar då. Har velat ha ett par länge men de kostar ju en del men på skarahastsport kostar dem "bara" 1599 kr och jag är ganska rik om jag får säga det själv. Ska prata med mamma när hon kommer hem på söndag och se om vi kanske kan beställa ett par. Jag har två par ridstövlar nu eller ett par är Saras gamla som jag snodde när hon sluta men de är för långa och stora (ja hon är längre och har större fötter än mig även om jag är tre år äldre). Sen vet jag inte hur länge mina andra kommer att hålla då de redan börjar bli lite slitna, köpde dem precis innan sommaren.
Ska köpa svarta i sånna fall.



Kram Ida ♥

Hugo race (hugo troll race)



(Tog lite skärmbilder medan jag spelade)

Det här är iallafall typ mitt favoritspel på telefonen. Eller det är mitt favvo spel.. Spelar det typ hela tiden, hehe....
Det finns gratis att ladda ner på iphones men vet dock inte om det finns å andra mobiler, men det heter iallafall hugo troll race.

Kram Sara ♥

VAd har jag gjort dem senaste dagarna?



Jag har ju uppdaterat ganska dåligt dem senaste dagarna, eller bloggen var tomm från min sida igår, men vad gjorde jag då?

Tåget gick från Norge till stockholm klockan 9 igår och så kom vi fram 14, tåget kom 40 minuter senare än beräknat.. Precis när jag hade kommit innanför dörren så bytte jag om till träningskläder och sedan åkte jag till bosön med grannen. Vi var där och sprang och badade :) så det var kul. Sen kom jag hem, vet inte rikitgt när, har inte stenkoll.. Men iallafall när jag kom hem så var jag jätte trött, så åt middag och så tittade jag på film, eller en deckare på ettan. Ahh och sen så somna jag, det = att det var en bloggfri dag igår från min sida.. Idag så vakna jag vid 9.15 och så låg jag och drog mig, smsade med en kompis, vi bestämde att vi skulle göra något idag för någon dag sedan, men hon blev tyvärr sjuk.. Om du läser det här så säger jag bara krya på dig och hoppas att du blir frisk snart och så får vi hitta på något någon annan dag ♥ Men istället så gick jag till grannen och så åkte vi till skridskorhallen och åkte skridskor :) riktigt roligt! När vi kom hem så gick jag hem och packade upp min resväska och typ inget mer.. ;). Sen gick jag tillbaka till min granne och så typ var vi väldigt ososiala, vi satt med telefonerna typ hela tiden, och spelade ett spel som jag har börjat nörde (det är jätte roligt). Men nu är jag hemma och har ätir middag och så :)

Kram Sara ♥

Fina Oliver

Vi fick välja hästar idag också och jag ville såklart ha Little May men de som går i den gruppen hade typ förtur så hon blev tagen och jag tog Oliver istället men det ångrar jag verkligen inte. Vi red barbacka och han var fin redan från början, hade han i en stadig form genom hela passet och han var riktigt fin. Galoppen var nästan bäst men jag var fin i traven också. Så jag är jättenöjd och jag kommet kunna leva på det här passet länge!


Går till stallet nu


1 timme

Ska till stallet och rida för Tova om en timme så kanske borde gå och byta om till ridkläder och så, måste gå till stallet så går vid kvart i 4 någon gång :) Annars har jag inte gjort så mycket idag, bara tagit det lugnt. Startlistorna till hopptävlingen på söndag kom upp igår och jag ska ha Little May, jag startar som nummer 13 så vi får hoppas att det är ett turnummer på sönadg och hoppas att det går bra. Hoppar 70 cm alltså en LD för Little May. 
Tredje gången jag är med på trettondagshoppningen i år, första året hade jag Wilma i Clear Rounden då vi var felfria och kom trea med oliver i tävlingsklassen, förra året hade jag Comtessa i Clear Rounden och var felfri och hade Little May i tävlingsklassen och kom typ en utanför placering :) 
Men i år satsar vi på vinst, svänga kan Little May i alla fall och snabb är hon också så det ska allt gå bra.


Kram Ida ♥
 

Vad fick jag i julklapp?

 

Som ni säkert vet så glömmer man ju alltid att visa upp något, men här är det mesta av det jag fick iallafall.

Kram Sara ♥

Det jag köpte i Norge


Mjukisshorts från Bik Bok



Tröja från H&M


Linne från Bik Bok

Pennor
 
Fick också en julklapp från några kompisar

Ett par jättesöta strumpor


Hårnålar



Ett halsband
 
Kram Ida ♥
 


Dagens Ridpass

Vi fick välja hästar idag och jag valde såklart Little May. Vi jobbade mycket på volterna och med ställningen, hon kädes fin i skritten och traven men i galoppen så var hon jättestark och sprang bara, hon har lite svårt med galoppen och måste ha lite fart för att hålla igång den men idag sprang hon verkligen bara och var stark. När vi skulle galoppera på fyrkantsspåret så vet jag inte vad hon gjorde men hon drog typ ner huvudet när jag skulle fatta galopp så jag höll på och åka av XD Men vi jobbar vidare med galoppen och över lag så är jag nöjd med dagens ridpass. Ska redigera bilderna på det jag köpte i Norge så kommer de upp här sen.




Kram Ida♥




Hemma

Nu är vi hemma efter en lång tågresa. Åker till stallet vid 16.30 för att rida, ska fota det jag köpte i Norge och så nu.
Kram Ida!


Röda roser



Kram Ida♥


JH Collection

Det kan väl inte bara vara jag som tycker att Hööks JH Collection är riktigt snygg. Hade jag haft egen häst så skulle jag lätt ha köpt allting.















 


'
'
 


Kram Ida♥

Svarta hästar

Jag har en liten kärlek för svarta hästar. Alla hästar som jag verkligen har gillat hat varit svarta/mörkbruna. Först var det Mandy, en liten c-ponny som ser ut som Little May, sen kom Wilma och nu Little May. Jag har inte tänkt på det men det har bara blivit så men det är ju inte färgen som gör att jag tycker om dem uatn det är ju faktickt deras personligheter.


Kram Ida♥

LOL



Har ni sett filmen LOL?? JAg såg den för ett tag sedan, och det är en av dem bästa filmerna jag har sett. Men eftersom att det var ett tag sedan jag såg den så mins jag inte allt om den. Men den handlar om en klass som typ ska åka på en klassresa, eller med som en språkresa typ, dem ska bo 2 och två hos olika familjer osv.. Den är iallafall jättebra! det händer massa mer än det i filmen men det får ni veta om ni ser filmen. Den finns gratis att se på, på swefilmer.com. :).

Kram Sara :) <3

Hastnet

Sitter och kollar på alla fina hästar på hastnet, det finns ju så sjukt många snygga hästarhär i världen och jag hade ju inta tackat nej till någon av dem.
Annars hade jag en jättetrevlig kväll igår, vi åt god mat, sköt raketer och bara hade det roligt. Jag är i och för sig livrädd för raketer och skriker varje gång de åker upp i luften men jag överlevde, tycker att de som står på marken är mycket bättre. Fick några ganska häftiga bilder igår som jag visar er imorgon. Åker ju hem imorgon som Sara sa, tåget går ju ganska tidigt  men då kommer vi hem vid 13.30-14.00 så jag kommer att hinna till ridningen vilket är bra, hoppas ju såklart på min lilla prinsessa, Little May ♥ Den här veckan blird et qatt rida onsdag, fredag, lördag och så är det tävling på söndag :)



Kram Ida ♥

Fotbollen

Fotbollsspelarnas förebild.. ZLATAN.

Jag började spela fotboll när jag var 6/7 år. Men jag har slutat och börjat, slutat och börjat och slutat och börjat. Tror jag har slutat 3 gånger typ men alltid kommit tillbaka. Den senaste gången jag började igen var för typ precis ett år sedan nu (januari 2012 började jag tror jag). I år så har jag spelat forward och blev årets forward och målskytt. Jag vet dock tyvärr inte hur många mål jag gjorde. Men gjorde typ genomsnitt 1 mål per match tror jag och jag spelade ganska många matcher måste jag säga, typ varje helg, speciellt höstterminen, så var det matcher hela tiden, men det var bara kul!

Jag tycker iallafall att det är jättekul att spela fotboll, så jag ser alltid fram emot att gå på träningarna.

I höstas så var mitt lag i västerås och vi kom 3 i den cupen, så det var jättekul att vinna så många matcher så det aldrig har gåt så bra för oss i fotbollen. När vi var i timrå i våras så förlorade vi alla fatcher vi spelade.

Kram Sara ♥

packa, hemma, nytt år osv...

Är nu hemma i morfars lägenhet efter att ha firat nyår med ett par kompisar igår/inatt. Det var jättetrevligt och det var god mat och så. Igår så åkte iallafall jag och mamma lite före dem anndra i familjen till våra kompisar, vi åkte vid 16.30. Då gjorde vi företten som vi stod för... Vid halvsju kom resten av flocken och så åt vi företten. Det var lite små saker som skagenröra i sånnan där vet inte vad det heter, hehe.. Men det var iallafall gott, man kan säga att företten var lite smått och gott ;) ca 30/45 minuter efter företten så var det varmretten, det var potatisgratäng med någon form av kyckling och sallad, det var jättegott och mäcktigt tycker jag... Sen så gick typ ala barn upp på övervåningen och så typ körde vi köragömma i mörker så man såg ingenting? vet inte rikgtigt, gömde mig typ bara och så var det inte mer med de ;). Efterätten var någon form av glass med någon form av sås typ, vet inte rikitgt, med det vár gott iallafall. Klockan 12 gick vi ut och sköt upp raketer = det var dagens höjdpunk. Jag gick och la mig vid två/kvart över två idag/igår. Det var iallafall en roligt nyprsafoton = en rolig start på året. Nu ska jag packa eftersom att vi går härifrån klockan 8.20 imorgon för att hinna med tåget till stockholm som går 8.50. Måste upp sju imorgon så måste gå och lägga mig lite tidigare en vanligt ikväll.

Kram Sara


En gång i tiden så har man ridit...
 

Duscha

Nu är vi hemma hos morfar igen och jag ska hoppa in i duschen och ta en dusch men jag bloggar sen efter.


Blommor





Kram Ida♥

GOTT NYTT ÅR!



Kram Ida och Sara ♥